Reizen Indonesië

Reizen Indonesië

placeholder I ndonesië ook wel de Republiek Indonesië is een land in Zuidoost-Azië en Oceanië. Indonesië is een eilandgroep die bestaat uit 14.572 eilandjes. de hoofdstad van Indonesië is Jakarta, met de munt eenheid de Roepia. Indonesië grenst aan de landen Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea en Oost-Timor. De buurlanden van Indonesië zijn ook Australië, Brunei, Singapore en de Filipijnen. Indonesië is een eilandstaat en het heeft een oppervlakte van 1.904.569 km2. In 2016 is er geteld dat er 258.316.051 inwoners zijn. Indonesië staat op de derde met de grootste land ter wereld en heeft ook het meeste mosliminwoners. Veel mensen die reizen in Indonesië, omdat het een pracht van een land is met een mooie cultuur. De inwoners zijn vriendelijk en gul en willen dat u een leuke vakantie bleeft in hun land.

Beste reistijd Indonesië

Het klimaat van Indonesië is het tropisch klimaat. Het hele jaar is de temperatuur wel ongeveer 30°C. Op het eiland Java verschilt het klimaat per regio, want in Oost-Java is het weer droger dan West-Java. De temperatuur op Bali is het gehele jaar tussen 28°C graden en 30°C. De periode wanneer het droog wordt is rond april tot november. De tijden wanneer het regent is buiten die maanden. Kortom de beste reistijd om te reizen in Indonesië voor een heerlijke warme, droge vakantie is eind april tot en met eind september. Die periode is het erg droog in Indonesië en de temperatuur is dan rond de 30°C, maar het kan hier en daar wel gaan regenen.

De bezienswaardigheden

Indonesië is een erg bekende land met een groot aantal toeristen. Daardoor zijn er ook heel bezienswaardigheden. De volgende plekken die u kunt bezoeken zijn:

De keuken van Indonesië

Doordat Indonesië een groot land is, heeft de Indonesische keuken grote diversiteiten. Heel veel eilanden hebben zijn eigen gerechten die bereid worden met specifieke kruiden. Kruiden zijn erg belangrijk in Indonesië om een heerlijk gerecht te bereiden. De Nederlandse, Chinese, Indiase en Arabische keuken hebben invloed gehad op de Indonesische gerechten. De volgende Indonesische gerechten kwamen in de Nederlandse keuken: babi pangang, saté, bami en nasi. Die gerechten zijn er bekend geworden in Nederland.

Terug naar boven