Tips Indonesië

Tips reizen Indonesië

placeholder Z on, zand en zee. Als je daarvan houdt is Indonesië de perfecte plek om op vakantie te gaan. Als je het hebt over reizen door Indonesië, dan reis je van eiland naar eiland. Van Java tot aan Bali. Dat zijn de twee bekendste voorbeelden. Deze eilanden maken overigens deel uit van de grootste eilandstaat ter wereld.

Republiek Indonesië

27 december 1949, de datum waarop Indonesië afhankelijk is geworden. Indonesië heeft een oppervlakte van 1.904.569km2 en met een populatie van 258.316.051 inwoners heeft Indonesië de derde plek op de lijst bemachtigd van grootste landen en heeft tevens de grootste moslimbevolking. Indonesië heeft een motto genaamd Bhinneka Tunggal Ika wat Eenheid in diversiteit betekent. Afkomstig van hun geschiedenis met kolonisatie en het verzet tegen de kolonisatie.

Bali

Bali, een Indonesisch eiland, die ze tegenwoordig als provincie van Indonesië beschouwen. Het ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het eiland is 5561 km2 groot en heeft 3.216.881 inwoners. En heeft als hoofdstad Denpasar. De taal die ze op dit eiland spreken is het Balinees, maar het Indonesisch wordt er ook gesproken omdat het de nationale taal is. De chinezen op het eiland spreken mandarijn en of hun Chinese dialect. Ook beschikt het over Balinese gebarentaal, maar dat wordt slechts in een dorp gebruikt. Het merendeel van Indonesië is moslim, maar in Bali valt de meerderheid onder het hindoeïsme. Het eiland is ook bewoond met het vulkanische gebergte, sommige daarvan zijn actief. De hoogste vulkaan van het eiland is de Gunung Agung en ligt 3142 meter boven de zeespiegel. Enkele bezienswaardigheden die erg bijzonder zijn, zijn de Goa Gajah (olifantsgrot), Gunung Kawi (complex van rotsen) en de Klungkung (paleis). Bijzonder maakt dat ze in Nederland niet te vinden zijn.

Java

Java, een ander erg bijzonder Indonesisch eiland. Een eiland dan drie keer zo groot is als Nederland namelijk ruim 132.000 km2. En heeft meer dan 245 miljoen inwoners. De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, ligt op de Noordwestkust van Java. Java is onderdeel van een 6000 kilometer lange Soendaboog. Soendaboog is een eilandketen de van de Andamanen tot aan de Molukken loopt. Aan het noorden van Java ligt de Javazee en aan het zuiden van Java ligt de Indische oceaan. De beste stranden van Indonesië zijn niet te vinden in Java, maar de stranden van Pangandaran zijn wel de mooiste van het eiland. En naar verhouding rustig. Ook Java bezit veel vulkanen. Twee daarvan behoren tot de 16 gevaarlijkste van de wereld.

Culturele kenmerken

Een heel populair object in Indonesië is de riksja. Een tweewielig karretje dat meestal door één man op de fiets wordt getrokken. Het woord riksja is afgeleid van het woord 'jinrikisha' vanuit het Japans. Het betekent 'een voortuig dat op mensenkracht wordt aangedreven'. Het wordt gebruikt als een soort taxi, wat vooral voor toeristen erg handig is voor als zij de stad willen ervaren op een andere manier dan te voet. De Becak is in Indonesië daadwerkelijk een fietstaxi. Eén of twee passagiers kunnen erin vervoerd worden in een 'bakje' die word voortgeduwd door mensen

Terug naar boven