Inentingen Indonesië

Gaat u op reis naar Indonesië en heeft u zich al laten informeren over de inentingen die er zijn voor wanneer u Zuidoost-Azie gaat bezoeken? Voordat je Indonesië gaat bezoeken wordt het aangeraden om je zelf te laten inenten voordat je op reis gaat. De inentingen voor Indonesië zijn ook handig voor een bezoek aan een aantal andere landen in Zuidoost-Azie. Met de juiste inentingen wordt je gezondheid goed beschermd wanneer u op vakantie gaat naar Zuidoost-Azie. Welke inentingen je krijgt voor je naar Indonesië gaat ligt aan verschillende factoren. Het ligt eraan naar welk gebied je gaat in Indonesië en hoe lang je verblijft, aan de hand van deze informatie worden jou inentingen bepaalt.

Verplichte inentingen Indonesië

Wanneer je binnen 7 dagen voordat je Indonesië gaat bezoeken in een land bent geweest waar de gele koorts voorkomt ben je verplicht om hier een inenting tegen te nemen.

inentingen indonesie

Aanbevolen inentingen Indonesië

Wanneer je Indonesië gaat bezoeken zijn er een aantal inentingen die aanbevolen zijn om te nemen:
- DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
- Buiktyfus
- Hepatitus A
Buiktyfus komt ook veel voor in andere landen in de regio, als je langere tijd in Zuidoost-Azie verblijft heb je eigenlijk altijd een inenting tegen buiktyfus nodig. Wanneer je langer dan 2 weken in Indonesië verblijft dan moet je een inenting tegen buiktyfus hebben. Vaak heb je ook een inenting tegen hondsdolheid en tuberculose nodig wanneer je Zuidoost-Azie gaat bezoeken.

Malaria Indonesië

Met uitsluiting van Bali en gedeeltes van Java is malaria met volle gang aanwezig in Indonesië. Het wordt aangeraden om je in te smeren met DEET en om lange kleding te dragen, dit zal helpen tegen de muggen steken. Er zijn ook malariatabletten die in sommige regio’s ook worden aangeraden. Vraag voor u op reis gaat altijd even na wat u het beste kunt doen in het gebied wat u gaat bezoeken.