Visum Indonesië

Wanneer je een visum wilt aanvragen voor Indonesië zijn er en aantal verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk dat je van te voren weet hoelang je wilt verblijven in Indonesië, zo kan je bepalen welk visum geschikt is voor jou. Als Nederlander is het mogelijk voor u om een gratis visum aan te vragen die 30 dagen geldig is. De visum regels zijn in juni 2015 veranderd waardoor er nu 30 nationaliteiten zijn die een gratis visum van 30 dagen kunnen aanvragen. Vroeger kon je toen je aankwam in het land een Visa On Arrival krijgen, deze moet je wel contant betalen en hoogstwaarschijnlijk moet je erg lang in de rij staan. Met het gratis visum van 30 dagen hoef je niets te betalen en niet in de rij te staan. Het nadeel van het gratis visum is dat deze niet verlengd kan worden en je daadwerkelijk na 30 dagen het land uit moet. Een Visa On Arrival die je bij aankomst kan krijgen is echter wel eenmalig verlengbaar voor 30 dagen.

Visum Indonesië vooraf aanvragen

Wanneer je van plan bent om meer dan 30 dagen in Indonesië te blijven en je weet dit ook van te voren dan is het mogelijk om van te voren een visum voor Indonesië aan te vragen. Bij de Ambassade van Indonesië in Den Haag kan je verschillende visums aanvragen. Je zou een visum voor 60 dagen kunnen aanvragen maar ook voor langere tijd als je bijvoorbeeld wil werken of studeren in Indonesië. Bij het aanvragen van een visum moet je natuurlijk je paspoort, informatie over de vliegreis en een pasfoto meenemen.

visum indonesie

Voorwaarden visum Indonesië

Voor het aanvragen van een visum voor Indonesië gelden natuurlijk wel een aantal voorwaarden net zoals er voorwaarden zijn voor visums voor andere landen. Als je een visum wil aanvragen moet je paspoort minimaal nog zes maanden geldig zijn. Voor een visum voor Indonesië moet je duidelijk bewijs hebben dat je het land gaat verlaten na het verlopen van je visum, dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een retourticket. Wanneer je gaat werken of studeren in Indonesië dan vervalt deze regel en hoef je geen bewijs aan te leveren dat je het land weer gaat verlaten.

Visa On Arrival

Wanneer je meer dan 30 dagen in Indonesië wil blijven en je hebt van te voren geen visum aangevraagd, dan kun je een Visa On Arrival kopen bij aankomst in het land. Een Visa On Arrival is verkrijgbaar bij alle toegangspoorten van Indonesië en kost je 35$ voor 30 dagen. Na 30 dagen kun je de Visa On Arrival eenmalig verlengen voor 30 dagen, totaal kun je met een Visa On Arrival dus 60 dagen in Indonesië verblijven. Je kunt je visum verlengen bij een van de immigratiekantoren, deze zijn bijvoorbeeld te vinden in Bali en Yogyakarta.